.Just for Life.
Dobrodošao/la na forum Hollywood Life, odaberi svoju ličnost i živi njen život, takođe zabavi se sa ostalim članovima, i reši svoje probleme. Admin Team

You are not connected. Please login or register

Muškarci manje i drugačije plaču od žena

Go down  Message [Page 1 of 1]


Muškarci plaču manje i uz veće suzdržavanje nego žene, pokazalo je istraživanje objavljeno u Nemačkoj u kojem se takođe navodi da žene plaču od 30 do 64 puta godišnje za razliku od muškaraca koji to čine od šest do 17 puta.Ova velika razlika manifestuje se tek u adolescenciji, pošto do 13. godine i dečaci i devojčice plaču podjednako često, ističe se u istraživanju nemačkog udruženja oftamologa.

U odraslom dobu, razlika postaje sve dublja po pitanju učestalosti plakanja ali i njegovog trajanja. Muškarci plaču od dva do četiri minuta, dok kod žena to traje šest minuta.

Ženski plač traje duže i mnogo je dramatičnijeg karaktera, kaže profesorka Elizabet Mesmer iz udruženja nemačkih oftamologa.

Istraživanje je takođe pokazalo da muškarci i žene ne plaču iz istih razloga.

Muškarci često plaču iz saosećanja ili zbog neuspeha u odnosima sa okolinom, dok žene liju suze kada se ne osećaju na visini zadatka, kada se sećaju prošlih događaja ili kada su suočene sa konfliktima.


_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ __ _ _ _ _ _ _ __ _ _ _ _ _ _ __ _ _ _ _ _ _ _


Ja imam prava na život,
na ljubav,
na suze,
na sreću,
na svoju samoću.
Prava na bol i na radost,
na tugu i želje,
na neću i hoću... [You must be registered and logged in to see this image.]
View user profile

Back to top  Message [Page 1 of 1]

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum